Pizza cu patru feluri de cascaval

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 pizze:
  • 375 g faina alba,20 g drojdie
  • 200-250 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • pt umplutura:
  • 400 g rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 4 frunze de salvie
  • 150 g mozzarela, cate 100 g cascaval Pecorino,Gorgonzola si parmezan
  • sare, piper, 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1- se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, iar in aceasta se presara drojdie.Se adauga un pic de apa si se face un gogoloi mic.Se acopera cu un prosopde bucatarie si se lasa la crescut 15 minute.

2- se adauga restul de apa si uleiul, se sareaza si se inglobeaza treptat in aluat.Se lasa la crescut inca 30 min.

3- intre timp se cresteaza rosiile in cruce, se oparesc, apoi se decojesc.Se taie in doua,li se scoate cotorul si semintele, iar apoi pulpa se taie felii.

4-se curata usturoiul si se taie in feliute subtiri.Se taie frunzele de salvie in doua, pe lungime.Cascavalul Pecorino.Gorgonzola si mozzarella se taie in cubulete mici,iar parmezanul se da pe o razatoare fina.

5- se imparte aluatul in 4 si se formeaza gogoloaie.Acestea se intind pe un tocator presarat cu faina, pana se obtin foi rotunde cu grosimea de 1/2 cm.Se aseaza intr-o tava unsa.Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.

6- peste aluat se aseaza feliile de rosii si usturoiul.Se condimenteaza cu sare si piper si se toarma ulei deasupra.Se adauga cascavalul si frunzele de salvie si se coace timp de aprox. 20 minute pana devine maroniu-aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise