Pentru aluat, punem intr-un castron faina. Facem o adancitura in care faramitam drojdia si punem peste zaharul si sarea.Turnam apa si lasam aluatul 1/2 ora la loc cald sa dospeasca.
In acest timp pregatim umlutura.
Taiem felii vanata si dovlecelul pe care le punem in apa cu sare pt. 15 mim.Le stoarcem apoi bine.
Taien rondele prazul, cubulete rosia si ardeii capia, dam pe razatoarea mare morcovul.
Calim in ulei prazul taiat rondele, feliile de vinete, dovlecel, morcovul ras, cubuletele de rosii si ardei, adaugam cele 2 linguri de ketchup, sare, piper iar la final frunzele tocate de busuioc si oregano (poti sa le inlocuiesti cu frunze uscate dar frecate in palme inainte sa le pui in vas).
Se framanta aluatul cu 2 linguri de ulei, se mai lasa putin sa creasca dupa care pe masa pudrata cu faina se intinde o foaie putin mai mare decat tava.
Aranjam foaia de aluat in tava unsa cu ulei de masline.
Se pune pasta de ardei paste aluat. Se distribuie umiform umplutura, bucatile de ananas iar deasupra se presara parmezanul ras.
Coacem 25 min. in cuptorul preincalzit la 220 grade.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii