Pizza cu blat din fulgi de ovaz

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu blat din fulgi de ovaz

Ingrediente

  • Blat:
  • - 5 oua
  • - 1 3/4 cana fulgi de ovaz
  • Ingrediente pizza:
  • - 7-8 linguri sos de la gogosarii in sos mustar sau poti pune bulion/sos de pizza
  • - 1 ceapa rosie
  • - 1 carnat semiafumat
  • - 1 ardei capia
  • - cas afumat (se poate pune cascaval sau alt tip de branza)

Mod de preparare

Blatul il faci in functie de tava in care vei coace pizza. Eu am avut o tava ovala din sticla termorezistenta de aprox 40 cm lungime si am folosit 5 oua si 1 3/4 cana fulgi de ovaz.

Daca tava ta este una mai mica poti folosi 3 oua si o cana de ovaz, iar daca este mai mare poti dubla cantitatea.

In afara de oua si ovaz nu mai ai nevoie de altceva pentru blat. Important este sa poti intinde amestecul cam de 5 mm grosime.

Dupa ce am intins blatul de fulgi de ovaz cu oua batute in tava am adaugat pe rand ingredientele: 4 linguri de sos, carnatul taiat felii, ceapa taiata felii subtiri, ardeiul, casul afumat si iar vreo 3-4 linguri de sos pe deasupra.

Eu nu am adaugat sare in blat sau pe deasupra din cauza casului care era foarte sarat si as fi riscat sa stric tot. Dar daca folositi cascaval sau branzeturi dulci puteti pune un strop de sare si eventual piper daca doriti.

Am incins cuptorul timp de 3-5 minute, am bagat tava si am lasat-o la foc mic aproximativ 30 de minute.

Mirosea divin in bucatarie si gustul a fost pe masura.

Nu se simte prea mult gustul de fulgi de ovaz, atata tot ca blatul este mai dens decat unul facut din faina alba si poate parea ciudat la inceput.

Ce mi-a placut foarte mult este ca iti da o senzatie de satietate fara a te simti greoi si incarcat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise