pizza cu blat american

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
pizza cu blat american

Ingrediente

  • blat: 380 gr faina, 210 ml apa, 4 gr drojdie uscata activa, 2 linguritze sare, 27 ml ulei, 2 linguri miere/zahar
  • umplutura: sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat, salam/kaizer/carnat, cascaval/mozarela, ceapa, ardei kapia, sau orice va mai place

Mod de preparare

pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca.

se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul.

faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina.

se formeaza o minge din coca obtinuta . se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.

dupa 1-2 zile cand coca si.a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.

e absolut delicioasa....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise