Prima data se prepara aluatul: se cerne faina, se adauga sarea, se face o adancitura in mijloc si de adauga uleiul. In cele 400 ml apa calduta dizolvam drojdia, impreuna cu mierea si lasam asa deoparte cam 10-15 min.
Turnam apoi compozitia peste faina si framantam cam 5 min pana obtinem un aluat. Daca mai trebuie, se mai adauga faina. acoperim aluatul si il lasam la crescut cam 1 ora.
Intre timp facem umplutura: in untul amestecat cu putin ulei distuim ceapa, adaugam apoi ciupercile maruntite si vanata cubulete, lasam asa cam 10 min la foc mediu si apoi adaugam sunca, potrivim de sare si piper si mai lasam pe foc cam 5-10 min.
Pentru sosul de rosii: decojim rosiile, le maruntim si le punem pe foc intr-o cratita cu putin ulei. Acoperim cu capac si lasam sa ajunga la puct de fierbere. Adaugam apoi sare, oregano, busuioc, piper, dafin si mai lasam pe foc vreo 10 min.
Se prepara Pizza astfel: din aluatul preparat se pot face 2 pizza calzone mari, sau 4 mai mici.
O parte din sos se amesteca cu umplutura.
Pt. o pizza: se intinde aluatul intr-o foaie rotunda, se unge cu sos, se pune din umplutura, se presara cascaval, masline dezosate si maruntite, se face o adancitura in mijloc si se aseaza oul spart, intreg. Se ung marginile cu apa, si se unesc (vezi foto).
Se pun bucatile de pizza formate in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut cam jumate de ora apoi se introduc in cuptorul pre-incalzit la 200 gr pana se rumeneste bine aluatul (cam 40 - 50 min).
Deasupra se presara parmezan si, daca mai ramane sos, acesta se aseaza pe farfurie, langa pizza.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii