pizza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
pizza

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1/2 pahar apa calduta
  • -3 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita zahar
  • -1 buc. drojdie uscata
  • -1/2 lingurita sare
  • -300 g faina de griu
  • Umplutura:
  • paste de tomate, ciuperci marinate, rosii, masline, sunca, mozzarella, ardei dulce

Mod de preparare

Drojdia, zaharul si sarea se amesteca cu apa calda si se lasa pentru 15 min.

Se adauga dupa 15 min ulei de masline si faina amestecam, apoi framantam putin aluatul sa fie elastic.

Aluatul se pune in vas si se acopera cu pelicula alimentara.

Pentru un rezultat mai rapid punem aluatul intr-un vas, iar acest al doilea vas il punem in altul mai mare cu apa fierbinte.

Aluatul trebuie sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut intindem aluatul intr-o tava si il intepam cu furculita peste tot. Ungem aluatul cu pasta de tomate, iar pe margine ungem cu ulei de masline.

Punem deasupra un strat de mozzarella dat prin razatoare, apoi punem toata umplutura pe care o avem, iar deasupra inca un strat de mozzarella.

Dam la cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de coacere de 25-30 minute.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise