Se amesteca drojdia cu zaharul, 3-4 linguri de apa calduta si 3 linguri de faina, se formeaza o maia si se lasa sa creasca 10 minute la cald.
Dupa cele 10 minute in care creste maiaua se ia un bol cu 250 g de faina, iar in mijlocul acesteia se formeaza o mica adancitura in care se adauga untul topit si usor racit, uleiul, sarea, maiua si apa calduta. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine o coca elastica (daca este prea tare se mai adauga apa, respectiv daca este prea moale adaugam putina faina). Dupa ce ce se framanta 5 minute se lasa la dospit 20 minute intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul, acesta se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se intinde cu degetele spre marginile tavii pana ce acesta acopera uniform intreaga suprafata a acesteia. Se unge cu suc de rosii sau de ardei si se presara deasupra ciupercile, ardeii si maslinele feliate, cabanosul usor calit si rosiile taiate cubulete.
Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil timp de 10 minute. Dupa 10 minute in care se coace la foc mic, se adauga mozarella si cascavalul si se mai lasa in cuptor inca 10 minute la foc mediu.
Dupa ce se scoate din cuptor se poate adauga putin suc de rosii sau ketchup in forme grafice si se acopera tava cu un prosop.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii