In apa putin calduta se marunteste drojdia si se lasa pana se umfla.faina se pune intr-un castron,se face o gaura la mijloc,se pune sarea si zaharul,apoi apa cu drojdia si se framanta cat sa se formeze un aluat ce se desprinde de peretii castronului.Apoi se lasa cateva minute sa creasca la cald.
Aluatul astfel obtinut se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il intepam de cateva ori cu furculita.
Se intind 2-3linguri pasta de tomate peste aluat,se presara busuioc,piper si ce condimente mai vreti voi,se pune salamul,ciupercile,rosiile si se rade multa telemea de vaca.
Se da la cuptor pt 30-35 de minute pana se coace aluatul.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii