PIZZA

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
PIZZA

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600gr faina
  • 1 plic drojdie de bere uscata
  • 250ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • Sos de rosii:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 200ml sos de rosii
  • oregano
  • Pentru toping:
  • 100gr costita
  • 2 buc.carnati semi afumati
  • 2 felii sunca de praga
  • 4 felii pastrama de porc
  • 50gr masiline taiate rondele
  • 6 ciuperci proaspete taiate felii
  • 150gr mozzarella

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia(nu este nevoie sa fie dizolvata inainte),se face loc in mijloc,se adauga sarea si uleiul,se amesteca putin,apoi se toarna apa si se framanta aluatul.Se lasa la crescut 1 ora.

Sosul de rosii:

Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc,se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde,apoi se adauga 200ml suc de rosii,sare,1 lingurita zahar,oregano si piper dupa gust.

Mezelurile se taie in functie de preferinta.

Din aluatul care a crescut se intine o foaie groasa in functie de preferinta(tineti cont ca la cuptor mai creste)si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara(se poate coace pizza in orice fel de forme doriti),se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul,apoi se aseaza deasupra topingul dorit,se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru 20 de minute,se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa,se mai lasa 5 minute pana se topeste branza.Se servaeste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise