Se spala cartofii dulci, se usuca si se inteapa in cateva locuri cu furculita.
Se incalzeste cuptorul la 195 de grade Celsius , se introduc cartofii in coaja asezati pe folie de aluminiu intr-o tava de cuptor si se lasa sa se coaca o ora.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja.
Se trec cartofii prin presa de cartofi si se adauga untul, branza topita si restul condimentelor.
Se amesteca bine la foc mic.
Piureul astfel obtinut se serveste ca garnitura la fripturi, chiftele,curcan umplut.
Pofta buna!
Piureul de cartofi dulci este o garnitura foarte populara in Statele Unite alaturi de curcan umplut la \"Sarbatoarea recunostintei\" ( “ Thanksgiving”) sau la Craciun.
Cartofii se pot coace si in cuptorul cu microunde.
Se introduc in cuptorrul cu microunde timp de 15 minute la programul pentru cartofi copti in coaja.
Se scot si se tin inveliti in folie de aluminiu 5 minute apoi se decojesc.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii