Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Vinetele spalate se inteapa cu o furculita de jur imprejur si se aseaza pe o folie mare de aluminiu, impreuna cu cimbrul si cu jumatate din capatana de usturoi. Se stropesc cu ulei, se presara cu sare, se acopera cu o alta folie de aluminiu si, dupa ce se lipesc bine marginile foliilor, se dau o ora la cuptorul incins.
Se taie vinetele in doua, se scobesc, se zdrobec cu o furculita si se amesteca cu putin cimbru si cu restul de usturoi presat.
Se incing - intr-o tigaie - 2 linguri cu ulei si se caleste in el ceapa tocata, pana ce devine sticloasa. Se toaca marunt maslinele, ceapa verde si sardelele, se incorporeaza in piureul de vinete, impreuna cu ceapa calita, iar la sfarsit se adauga, pentru gust, zeama de lamaie si frunzulitele de busuioc taiate marunt.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii