Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe foc, se pune ceapa tocata si cind e putin aurie se adauga urzicile. Se amesteca bine, se pun 400 ml de apa fierbinte si ½ lingurita de sare. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba incet, mai adaugind apa daca scade prea mult. Cind urzicile sint fierte, se adauga faina dezlegata cu putina apa, apoi se pune atita apa incit sa se formeze 500 ml de sos. Se lasa sosul sa fiarba 3-4 minute, se ia vasul de pe foc, se pune smintina, se potriveste de sare, se acreste cu zeama de lamaie sau cu citeva picaturi de otet, se pun mujdeiul si mararul verde.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii