Pregatim alautul
Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat apa si las pana se formeaza aluatul adaug sarea si las 10 minute ca mixerul sa lucreze sa framante aluatul dupa care il ung cu putin ulei si las acoperit cu un prosop ca sa-si dubleze volumul-din acest aluat se fac 4 pite mari/
Cat aluatul creste facem sosul-intr-o craticioara pun lingura de ulei si pun usturoiul cat putin sa se prajeasca sa nu fie amar adaug rosiile si mirodeniile deasemeni sare si zahar putin si las sa fiarba pe foc mic pana ce sosul se concetreaza mai adaug si o lingura de bulion sa fie mai compact si las sa se raceasca.
Deasemeni tai legumele si maslinele si branza o rad foarte marunt.
Cand aluatul a crescut il framant putin si il tai in 4 portii-fiecare va fi o foaie de pita.
Eu am tavi care sant speciale ptr pita sant ca o sita mare rotunda-pun o foaie de copt pe sita si intind aluatul cu sucitorul pana acopera tavaua si aluatul este foarte subtire.
Pregatesc cele 4 foi dupa care incep sa le ornez-pun sosul 2linguri pline la fiecare foaie si imprastii bine dupa care presar branza ,rosii ceapa,masline si deasupra salamul.
Cuptorul incins inainte la 200 de grade in starea de turbo -pun o tava de cuptor cu fundul deasupra si pe ea pun sita cu pita -la 15-20 de minute pita este gata-coapta si apetisanta.
Aluatul de pita este foarte usor ptr pita si pita iese foarte gustoasa.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii