Legumele le spalam toate. Luam o cratita o punem pe foc si adaugam uleiul de masline,lasam sa se incalzeasca.Adaugam ceapa taiata in patratele de cca 1 cm,catei de usturoi taiati pe jumate,amestecam adaugam un prafulet de sare si lasam pina ce se pune sticloasa.
Apoi adaugam ardeiul rosu si cel verde taiat tot in patratele de cca 1 cm aproximativ presaram cu inca putina sare invirtim usor si lasam inca 3-4 minute.
Adaugam vinata taiata cubulete(eu i-am lasat jumatate din piele) la fel ca (ceapa si ardeii) amestecam totul bine lasam inca 3-4 minute pina se inmoaie putin vinata.
Adaugam si dovlecei tot asa taiati in cubulete presaram cu inca putina sare daca este necesar invirtim si lasam 5 minute la foc mic.
Acoperim cu un capac .
Lasam cca 30 de minute pe foc ,invirtind din cind in cind.
La sfirsit cind toate legumele sunt facute adaugam cele 6 linguri cu pasta de tomate ramase si amestecam usurel.
Legumele trebuie sa ramina aproape intregi fara sa se faca acolo un pireu.
Servim .(eu am servit cu un ou alaturi) daca doriti nu ai puneti ou si eeste o mincare de post.Pofta buna!!!!!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii