Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 1/2 pahare faina
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 galbenuse
  • 1/4pahar brandy, lapte sau suc de portocale
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 1lingura coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • 200 gr de margarina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 gr de ciocolata amaruie
  • 2 - 3 linguri pline cu cacao
  • 1/2 pahar apa
  • 3/4 pahar zahar
  • 200 gr unt sau margarina
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr de nuci pentru ornare

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, galbenusele si restul ingredientelor, untul taiat bucatele si se amesteca cu mana pana se formeaza aluatul si se framinta putin. Daca este prea lipicios, se adauga putina faina. Se poate folosi de indata dar, daca este prea moale, se poate inveli in naylon si se lasa cel putin o ora la frigider.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se scot forme cu un pahar cu gura mare care trebuie sa fie egale. Se coc la 180 de grade pe o tava cu pergament si cind sunt aurii, se scot si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Intr-o craticioara cu fund gros se pune zaharul, apa si cacao si se amesteca intai la rece, dupa care se da la foc potrivit si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca continuu iar cand incepe sa fiarba facem focul mic si lasam sa mai fiarba inca 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana se dizolva complet dupa care se adauga galbenusele unul cite unul.

Cind totul s-a cuprins in crema o lasam la rece citeva ore sau chiar o noapte.

Pe o farfurie plata turnam nuca macinata, luam un piscot, ungem cu crema pana in margine, adaugam alt piscot deasupra si tavalim prin nuca. Sunt foarte gustoase si se mentin bine citeva zile in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise