Piscoturi-Alpahores

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Piscoturi-Alpahores

Ingrediente

  • 200 gr de unt moale
  • 200 gr zahar pudra
  • 3galbenuse
  • 80gr de budinca de vanilie
  • 200 gr amidon de porumb
  • 200 gr de faina
  • 2lingurite de praf de copt
  • 1/2lingurita de bicarbonat
  • ptr umplutura
  • Dulce de leche sau crema de ciocolata
  • fulgi de cocus sau nuca macinata

Mod de preparare

In oala mixerului punem untul si zaharul pudra si frecam pina iese o crema spumoasa adaugam galbenusele si le incorporam in crema.

Se amesteca faina cu amidonul de porumb praful de copt si budinca de vanilie si le adaugam treptat la crema pina se formeaza aluatul.

Aluatul format il acoperim cu naylon si il lasam la frigider 2 ore.

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade,si punem un pergament pe tava de copt.

Intindem din aluat o foaie de 1/2 cm si scoatem forme rotunde de 5cm si le punem pe tava la distanta una de alta.Le coacem 10-12 minute pina cind pe margine se aureste dar mijlocul nu.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca bine.

Ungem crema pe un piscot alaturam un alt piscot si sandiviciul format il tavalim in cocus.Piscoturi minunate foarte fine si se mentin bine citeva zile la frigider intr-o cutie inchisa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise