Smintina se pune in vas se adauga bicarbonatul stins cu otet,sarea,zaharul si jumatate din cantitatea de ulei.Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.Cind aluatul seamana cu un aluat putin mai gros decit la clatite se adauga si cealalta jumatate ulei.Se adauga faina si trebuie sa arate putin mai subtire decit aluatul de gogosi.Se lipeste de mina de aceea cind se lucreaza te ajuti de faina.Se pune aluatul intr-un vas se presara cu faina si se lasa sa creasca(citeva ore).Ideal este daca aluatul se framinta de seara si se lasa peste noapte in frigider.Inainte de a face aceste \"gogosi\" se presara pe masa faina se rastoarna aluatul si se mai framinta putin.Se intinde mai grosut se taie(poti cu paharul rusii o fac cu mina)se pune umplutura si se lipeste marginea.Gogosile din acest aluat se prajesc in baie de ulei fierbinte.Se pot face si coapte in tigaie fara ulei in acest caz se fac mai subtiri si in general fara umplutura sau foarte putin, este cel mai obisnuit aluat moale pt. prajit se face foarte repede 12-15 min.din care se obtin fantastice gogosi se pot umple cu orez,cartofi varza,carne orice.Se topeste in gura.Nu este o compozitie pretentioasa imposibil sa nu iasa cum trebuie se poate face din ochi.nu am cintarit niciodata ingredientele.In smintina punem bicarbonatul stins o mina de zahar intre trei degete sare,uleiul si adauga faina atit cit credem sa fie compozitia mai moale.Din cauza uleiului aluatul este elastic si nu se rupe.
umplutura:
se fierb cartofii se paseaza se adauga ceapa calita,verdeata se amesteca.
orezul se fierbe se adauga ceapa calita daca vrei ciuperci
carnea se caleste cu ceapa,verdeata
Orice umplutura se face cu ceapa calita in afara de brinza.Se pot face si dulci.Cele din poza sunt cu cartofi.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii