Pipe rigate cu carne si sos alb

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pipe rigate cu carne si sos alb

Ingrediente

  • 300 gr paste fainoase de grau dur (eu am ales pipe rigate, pentru ca-mi place forma)
  • 400 gr carne tocata, amestec porc-vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou
  • 2 linguri bulion
  • pentru sos:
  • 400 ml lapte
  • 40-50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 50 ml smantana
  • 150 gr cascaval
  • * 50 gr parmezan de buna calitate, ras

Mod de preparare

Pastele, in cazul meu pipe rigate :)), suna spectaculos, nu?! :P , sa revin, deci, pastele se pun la fiert urmand indicatiile producatorului, in apa cu un praf de sare, stropita cu vreo 2 linguri de ulei.

Separat, incingeti intr-o tigaie niste ulei, aruncati acolo o ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie, nu bruna. Apoi puneti carnea tocata si amestecati pana se albeste frumos. Aruncati peste niste cimbru şi amestecati vartos 2 linguri de bulion. Peste toate adaugati putintica apa rece (cam o cescuta ) si lasati la foc inabusit vreo 20 minute. Zbateti bine oul, intr-un bol curat şi cand au exprirat cele 20 minute, va mai uitati si voi la ceas din cand in cand :P, ...revenind la ou :)) (nu va prostiti inutil, se gateşte doar!) il puneti peste carne si amestecati repejor. Adaugati şi pesmetul, incorporandu-l bine si trageti de pe foc.

Sosul il incropiti cam asa: intr-o craticioara, pusa pe foc, puneti laptele, untul, un praf de sare si aduceti totul la punctul de fierbere. Faina o amestecati apoi incetisor, fara sa se faca cocoloase si mai fierbeti totul la foc mic, maxim 5 minute. Luati de pe foc si adaugati smantana, amestecand.

Apoi treceti la asamblarea pastelor, punand un strat de paste, deasupra carnea si acoperiti totul cu un strat serios de sos. Radeti niste cascaval si pentru cei mai seriosi :P (pour le connaisseur) recomand niste parmezan de buna calitate... vreo 50 gr zic eu.

Incercati aceste pipe rigate cu carne şi sos alb... veti deveni si voi fani ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise