Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2018

Ingrediente
Pentru pilaf:, 1 cana mare cu orez, 1 litru apa, 1 cescuta ulei, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1 telina mica, , Pentru sosul de ciuperci:, 1 borcan de ciuperci (280 g), 1 pahar apa (300 ml), 1 lingura bulion, 1 ceapa uscata, Sare si piper dupa gust, Cateva fire de patrunjel, , Optional: varza rosie si alba pentru salata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa.


Mod de preparare:
Pilaful:
Se pune apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute.
Se spala orezul in 4-5 ape, apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am pus un strat subtire de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Intre timp, se pregateste sosul de ciuperci:
Se caleste ceapa in putin ulei incins pana se topeste putin, apoi se adauga un pahar cu apa.
Cand apa fierbe, se adauga ciupercile si se condimenteaza dupa gust.
Dupa ce scade apa la jumatate, se adauga 1 lingura cu bulion, se mai lasa putin sa fiarba, apoi se ia focul.

Se serveste cu salata de varza alba si varza rosie.

Timp total: aprox 1h 10min
Portii: 4

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/pilaf-cu-sos-de-ciuperci-de-post.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu sos de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

  • 5 comentarii

  • Lelia , 07 martie 2020

    Foarte bun.

  • Timariu Rodica , 22 martie 2019

    Ei ,pilaf cu sos de ciuperci ,bun ,acum merg sa-l fac(am ciuperci proaspete...merge) Multumesc pentru reteta !

  • Sorina , 09 martie 2019

    Este un preparat usor de pregatit si totodata foarte gustos.

    • Andrei , 23 noiembrie 2018

      Este foarte bun, imi place cum ai prezentat.

    • Petrisor , 08 noiembrie 2018

      Este tare bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mare cu orez
  • 1 litru apa
  • 1 cescuta ulei
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • 1 borcan de ciuperci (280 g)
  • 1 pahar apa (300 ml)
  • 1 lingura bulion
  • 1 ceapa uscata
  • Sare si piper dupa gust
  • Cateva fire de patrunjel
  • Optional: varza rosie si alba pentru salata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Lelia

Foarte bun.

Retete

din Retete de post

Lipii rapide Lipii rapide

Pregatim toate ingredientele si le punem intr-un bol. Framantam pana cand obtinem un aluat neted, nu foarte moale, care se dezlipeste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Chiftele de post din linte rosie si sfecla Chiftele de post din linte rosie si sfecla

In oala robotului se pun boabele de linte, ceapa, ardeiul iute, sfecla, usturoiul si se actioneaza pana totul se transforma intr-o compozitie.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Prajitura cu mere