Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici.
Ardeii si ceapa verde se taie marunt.
Burgulul se opareste si se lasa la inmuiat 5 minute, apoi se spala bine si se scurge de apa.
Intr-o cratita antiaderenta se incalzeste uleiul si se calesc ceapa verde si ardeii 5 minute.
Se adauga rosiile, apa calda, sarea, piperul ,condimentul de chilli si burgulul.
Cand pilaful incepe sa fiarba se acopera, se reduce focul si se fierbe 20 de minute.
Se stinge focul si se mai lasa in cratita 10 minute.
Snitelele se bat si se sareaza.
Se dau prin faina si apoi in oul batut cu putina sare, piper proaspat macinat si putin lapte.
Se frig intr-o tigaie antiaderenta pe ambele parti pana iau o culoare aurie.
Se servesc cu garnitura de pilaf si muraturi .
Pofta buna!
Eu am invatat aceasta reteta de pilaf –“ Sebzeli Bulgur”-de la cheful restaurantului de la o cabana din Muntii Taurus-Turcia- de langa Antalia.
Turcii il folosesc si ca garnitura langa kebab.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii