Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si 1/2 pahar de apa si amestecam si lasam sa creasca.
In alt vas se cerne faina se adauga sarea si ouale dupa care adaugam drojdia si uleiul si restul apei.
Framantim un aluat si-l punem intr-un vas uns cu putin ulei sa creasaca.Dupa ce si-a dublat volumul il lua-m la frimantat si-l impartim in 20 de bucatele. Din fiecare bucatica formam opiinicica.Pe otava cu pergament asezam
piinicele cu distanta intre ele si le acoperim cu un prosop umed sa mai creasca.
Incalzim cuptorul la200 de grade si intre timp ungem
piinicelele cu ou diluat cu putina apa.Le coacem aproape 20 de minute sau pina cind sint rumenite bine.
Sint foarte potrivite ptr sandviciuri ptr copii la scoala.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii