Piine marocana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Piine marocana

Ingrediente

  • 1kg de faina alba
  • 50 gr de drojdie proaspata sau 3 linguri drojdie uscata
  • 4linguri ulei de masline
  • 500 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar
  • 1lingurita sare
  • 100 gr de susan
  • ptr umplutura
  • 2legaturi ceapa verde taiata potrivit
  • 3 cepe obisnuite taiate cuburi
  • grasime de miel (cine nu doreste poate praji in ulei de masline)

Mod de preparare

Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei obisnuit(nu mult ulei numai cit de uns bolul).Se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Intr-e timp punem ceapa verde si ceapa obisnuita la calit in grasime pina se caleste auriu si se condimenteaza cu sare si piper.Cind aluatul a crescut se ia si se imparte in 3 portii.Fiecare portie se intinde ca o foaie nu prea subtire se unge pe toata suprafata cu umplutura si pe urma se stringe ca o placinta .Asa inchisa se da cu valatucul dindui o forma rotunda.Se pune pe o tava cu pergament si se lasa sa creasca inca 1/2 de ora.Se incalzeste cuptorul la 200 de grade,si cind este cald se unge piinea deasupra cu putin ulei de masline si se presoara cu susan.Se da la copt pina cind se rumeneste auriu.In timpul coacerii se poate stropi cu putina apa ca crusta sa fie crocanta.Este minunata si se poate face cu diferite umpluturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise