Piine in stil bulgaresc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piine in stil bulgaresc

Ingrediente

  • 350 gr de faina ptr prajituri -cu praf de copt in ea sau adaugati 1 praf de copt la faina de piine.
  • 1lingura de ulei de masline
  • 200gr de unt la temperatura camerei
  • 1ou
  • 1iaurt natural
  • 80gr de brinza galbena rasa
  • 80 gr de brinza bulgareaca 5% rasa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • ptr uns piinea
  • 1lingura ulei
  • 1ou batut
  • 2linguri de cenusca sau mac sau susan

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se unge o tava de chec cu lingura de ulei dupa ce am tapetat-o cu pergament.Se pun cantitatile ptr piine in oala robotului si cu pulsuri se prelucreaza alauatul.Cine pregatete manual freaca faina cu untul si uleiul de masline dupa care adauga treptat celelalte ingridente pina se formeaza aluatul.Se transfera aluatul in tava si se aseaza cu mainile in tava dandui forma tavii. Se unge cu ou si se presara cu cenusca sau cu susan si se da la copt 25-30 de minute pina verificarea cu scobitoarea iese uscata.

Se lasa putin la racit dupa care se serveste.Merge minunat cu unt proaspat.Cine nu doreste in forma de chec poate face piinicele personale care se coc 15 minute la 180 de grade.Este buna piinea ptr o gustare la sfirsit de saptamina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise