Piine in stil bulgaresc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piine in stil bulgaresc

Ingrediente

  • 350 gr de faina ptr prajituri -cu praf de copt in ea sau adaugati 1 praf de copt la faina de piine.
  • 1lingura de ulei de masline
  • 200gr de unt la temperatura camerei
  • 1ou
  • 1iaurt natural
  • 80gr de brinza galbena rasa
  • 80 gr de brinza bulgareaca 5% rasa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • ptr uns piinea
  • 1lingura ulei
  • 1ou batut
  • 2linguri de cenusca sau mac sau susan

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se unge o tava de chec cu lingura de ulei dupa ce am tapetat-o cu pergament.Se pun cantitatile ptr piine in oala robotului si cu pulsuri se prelucreaza alauatul.Cine pregatete manual freaca faina cu untul si uleiul de masline dupa care adauga treptat celelalte ingridente pina se formeaza aluatul.Se transfera aluatul in tava si se aseaza cu mainile in tava dandui forma tavii. Se unge cu ou si se presara cu cenusca sau cu susan si se da la copt 25-30 de minute pina verificarea cu scobitoarea iese uscata.

Se lasa putin la racit dupa care se serveste.Merge minunat cu unt proaspat.Cine nu doreste in forma de chec poate face piinicele personale care se coc 15 minute la 180 de grade.Este buna piinea ptr o gustare la sfirsit de saptamina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise