Amestecam faina cu drojdia.Intr-un castron mare punem apa calda si adaugam zaharul, untul,sarea,ouale si 4 cani de faina;se amesteca omogen.Se inglobeaza din restul de faina cit sa rezulte un aluat moale.
Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina;se framinta pina devine neted si elastic,circa 6-8 minute.Se pune intr-un castron uns,intorcindu-l ca sa se unga si deasupra.Se acopera si se lasa la cald,sa se dubleze,circa 45 de minute.
Se pumnuieste aluatul.Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se fac piini,chifle,flori sau piini impletite.Se pun in tavi unse,se acopera si se lasa sa creasca pina se dubleaza.
Se coc timp de 25-30 de minute,sau pina se rumenesc.Se scot sa se raceasca pe gratar.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii