Piine de casa speciala

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Piine de casa speciala

Ingrediente

  • 6pahare de faina alba
  • 2 pahare de faina integrala
  • 11/2-2 pahar apa calduta
  • 50 gr de drojdie
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 pahar miere sau zahar-preferat miere
  • 2lingurite sare
  • 3oua
  • ptr uns piinea 1galbenus

Mod de preparare

Intr-un bol bat ouale cu mierea si uleiul si adaug si sarea.

In oala mixerului pun 3 pahare faina alba si una integrala si sfaram drojdia si amestec putin continutul.Adaug amestecul de oua la faina si incep sa amestec cu mixerul si treptat adaug restul fainii si apa.Amestec cu mixerul pina aluatul se desprinde de oala si framant 5 minute pina aluatul este complect format si arata lucios ca inauntrul urechii.Se pune intr-un vas mare uns bine cu ulei si invartim aluatul inauntru ca sa se acopere cu ulei.Lasam sa dospeasca o ora acoperit la un loc cald.

Dupa o ora il framantam inca putin impartim in doua si formam doua piini din el.Il lasam pe tavaua de copt acoperita cu pergament inca o ora ca sa creasca.

Se ung piinile cu galbenus batut cu o picatura de apa si se presoara cu samburi de bostan sau de floarea soarelui cojite sau cu susan.Se coace la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte 25 de minute sau pina se rumeneste frumos.Splendida la gustarile de diminieata este gustoasa si sanatoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise