Carnea se spala si se pune intr-o cratita inalta adaugam atata apa rece cat sa cuprinda carnea cu 3-4 cm mai mult decat nivelul carnii;
- tot acum punem si o lingurita de sare, care contribuie la formarea spumei altfel va iesi zeama albicioasa;
- nu punem acum vasul pe foc, ci il lasam deoparte inca vreo 20 de minute; ideea este ca gelatina sa iasa din carne treptat si in cantitate cat mai mare.
-se pune la fiert:- tot secretul este sa fiarba nu la foc mic, ci la foc foarte mic;
- vom indeparta usor spuma cu spumiera;
- punem cateva boabe de piper si o caciulie de usturoi cand da primul clocot;
- lasam sa fiarba vreo 3 ore, acoperita cu capac, dar asezat pe o parte a cratitei;
- piftia este fiarta cand carnea se desprinde usor de pe oase iar supa a scazut;
- cand luam un strop de zeama intre degete, aceasta va fi lipicioasa;
- vom sti sigur cand e gata facand proba - altfel nu se poate - punand un pic de zeama intr-o farfurie pe care o dam la rece; daca nu e ferma, vom mai fierbe;
-strecuram zeama prin strecuratoare;
- adaugam restul de usturoi, piper si sare, dupa gust;
- pregatim formele adica boluri,farfuri adanci,casterole fiecare dupa preferinta :)unde punem carnea peste care turnam apa strecurata de pe carne;
- se dau formele la rece apoi se poate servi.
Pofta Buna!!!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii