Piftie de vita

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
medie
Piftie de vita

Ingrediente

  • carne de vita
  • piper boabe
  • sare
  • 2 caciuli de usturoi

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune intr-o cratita inalta adaugam atata apa rece cat sa cuprinda carnea cu 3-4 cm mai mult decat nivelul carnii;

- tot acum punem si o lingurita de sare, care contribuie la formarea spumei altfel va iesi zeama albicioasa;

- nu punem acum vasul pe foc, ci il lasam deoparte inca vreo 20 de minute; ideea este ca gelatina sa iasa din carne treptat si in cantitate cat mai mare.

-se pune la fiert:- tot secretul este sa fiarba nu la foc mic, ci la foc foarte mic;

- vom indeparta usor spuma cu spumiera;

- punem cateva boabe de piper si o caciulie de usturoi cand da primul clocot;

- lasam sa fiarba vreo 3 ore, acoperita cu capac, dar asezat pe o parte a cratitei;

- piftia este fiarta cand carnea se desprinde usor de pe oase iar supa a scazut;

- cand luam un strop de zeama intre degete, aceasta va fi lipicioasa;

- vom sti sigur cand e gata facand proba - altfel nu se poate - punand un pic de zeama intr-o farfurie pe care o dam la rece; daca nu e ferma, vom mai fierbe;

-strecuram zeama prin strecuratoare;

- adaugam restul de usturoi, piper si sare, dupa gust;

- pregatim formele adica boluri,farfuri adanci,casterole fiecare dupa preferinta :)unde punem carnea peste care turnam apa strecurata de pe carne;

- se dau formele la rece apoi se poate servi.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise