Ingrediente
2 rasoale feliate, o jumatate de cap de porc (cu ureche), 3 morcovi, 1 lingura piper boabe, 2 lingurite de sare, 2-3 cepe, Pentru mujdei:, 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare.
Dificultate: Medie | Timp: 5h
2 voturi
Mod de preparare
Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se portioneaza capatana in bucati mai mici (ratul se arunca).
Se pune carnea la fiert intr-o oala de 8 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa!
Se fierbe la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, sarea si piperul. Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede.
Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.
Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul si se adauga o lingurita cu sare.
Dupa ce a fiert carnea, se ia oala de pe foc si se scoate carnea intr-o tava, se portioneaza si se indeparteaza de pe oase cu grija, fiind fierbinte. Eu am indepartat si soriciul si o parte din grasime. Se aranjeaza in castroane, se adauga, daca doriti, pentru decor si felii de morcov fiert si mazare fiarta. Iar in zeama care a ramas se pune mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori in alta oala.
Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne.
Se lasa la rece pana se intareste.
Timp de preparare: 4-5 ore.
Portiile sunt in functie de castronele: aprox 10 portii.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/piftie-de-porc-revelion-2017.html