Piftie de peste

1. Pestele curatat si spalat bine se pune la fiert in aproximativ 3 litri de apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Piftie de peste

Ingrediente

  • - 1 kg pește ( crap și știucă)
  • - 2-3 capuri de pește ( crap, roșioară și știucă, am pus eu pentru că aveam de la alt meniu) pentru grăsime care va ajuta să gelatineze totul
  • - 2 morcovi
  • - 1 păstârnac
  • - 1 ceapă mică
  • - cam 8 căței de usturoi ( după gust)
  • - piper
  • - sare
  • - un pic de ardei iute
  • - frunze dafin

Mod de preparare

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo 4-5 căței de usturoi), respectiv 2-3 frunze de dafin și cele 2 capuri de pește. Se fierbe totul foarte bine!Legumele se pun pentru a da un gust delicios lichidului.

2. Se scoate peștele și se dezosează, se condimentează după gust. Eu am dat totul prin blender deoarece l-am dorit fin.

3. Apa în care a fiert peștele, se strecoară și se condimentează cu piper și sare, respectiv usturoi pisat mărunt.

4. Amestecăm carnea de pește cu lichidul strecurat în care a fiert, după care se așează în boluri sau alte vase de diferite forme. Eu am o formă din plastic...de pește, cam de 30 de cm lungime în care am turnat compoziția mea de piftie și care i-a dat un aspect plăcut la final, după cum se observă și în fotografii.

5. Am pus totul la rece, iar până a doua zi deja piftia era numai bună de servit!

Un meniu simplu, sănătos și ușor de realizat pe care îl recomand cu drag iubitorilor de pește, aș zice eu și potrivit pentru acest sezon, având în vedere ușurința cu care se realizează și gustul picant-răcoritor numai bun pentru o zi toridă de vară! Se servește cu mămăligă caldă sau rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise