Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece,o ceapa,1 morcov si 2-3 catei de usturoi.Apa trebuie sa acopere carnea cu o plalma.Cand incepe sa fiarba se curate de spuma cu lingura cu gauri,apoi se lasa sa fiarba foarte incet la foc mic.Dupa o ora se adauga sarea.Cand se desface carnea de pe oase si zeama a scazut,se ia de pe foc,se scoate carnea,se desprinde de pe oase si se aseaza in castronele sau farfurii.Zeama se strecoara si se se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca,apoi se adauga mujdei de usturoi dupa gust si se vantura cu alta oala pana capata un gust placut de usturoi.Se strecoara zeama si se toarna in castronele peste carne.
Zeama scazuta se cunoaste cand a devenit gelatinoasa,daca atunci cand o incercati este lipicioasa.Daca aveti cumva dubii ca nu o sa se inchege,se poate adauga gelatina.Dar atentie,nu puneti gelatina in zeama fierbinte ca nu se mai leaga,lasati mai intai zeama sa se raceasca.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii