Piftie de ciolan afumat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Piftie de ciolan afumat

Ingrediente

  • 1 ciolan mai micut
  • 1 ceapa
  • 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare

Mod de preparare

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l in apa fierbinte.

Puneti-l la fiert in apa rece cat sa acopere bine, cam 3 litri, intr-o oala cu capac. Se fierbe aproximativ 90 de minute, apoi adaugati zarzavaturile, foaia de dafin, piperul boabe. In timp ce fierbe inlaturati spuma, ca sa iasa piftia limpede.

Fierbeti inca vreo 30-40 minute pana se desprinde carnea de pe oase. Lasati sa se racoreasca. Adunati cat mai mult din grasimea de la suprafata.Puneti usturoi zdrobit sau tocat foarte fin cat doriti, dupa gust. Dupa 10-20 minute strecurati zeama. Carnea se dezoseaza foarte bine si se portioneaza. Pastrati pentru decor.

Pregatiti mai multe castronele mici de o portie. Pe fundul castronelelor puteti garnisi cu felii de morcov, patrunjel, eventual cubulete mici de gogosar, felii subtiri de castravete murat. Aranjati si bucati de carne, apoi turnati foarte incet zeama strecurata. Dupa cateva ore se incheaga si curatati grasimea care s-a adunat deasupra.

Rasturnati piftia pe farfurii intinse (sau toate pe un platou mai mare) si garnisiti frumos cu fasii de ciolan, hrean, lamaie. Se poate servi cu sos de usturoi si muraturi.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise