Piftelute cu sos de legume

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Piftelute cu sos de legume

Ingrediente

  • Pentru piftelute:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 7 catei de usturoi
  • 2 felii paine
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • ulei
  • Pentru sosul de legume:
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardel
  • 1 gogosar
  • radacina de telina
  • radacina de patrunjel
  • 3 rosii mari sau rosii cherry
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina
  • ulei

Mod de preparare

Carnea tocata se pune intr un castron si se adauga restul ingredientelor:cartofii curatati si dati prin razatoarea mica,la fel si morcovii.Usturoiul curatat si pisat.Painea inmuiata in apa calduta.Verdeata tocata marunt,ouale,sare si piper dupa gust si se omogenizeaza tot.Cel mai bine cu mana.

Cu mana umeda se formeaza piftelutele de marimea dorita ,care se prajesc in ulei incins in tigaie.Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul in exces.

In timp ce se prajesc piftelutele se face sosul de legume.Toate legumele se curata,se spala si se taie in cuburi de marimea dorita.Se trag putin in ulei dupa care se adauga apa cat sa le cuprinda,bulionul si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana sunt toate fierte.Se paseaza toate si se pun din nou pe foc asezonand cu sare si piper.Se desface 1 lingura de faina in apa rece si se adauga peste sos ca sa se ingroase putin.Se adauga si piftelutele si se mai lasa 5 minute la foc mic.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise