Carnea tocata se pune intr un castron si se adauga restul ingredientelor:cartofii curatati si dati prin razatoarea mica,la fel si morcovii.Usturoiul curatat si pisat.Painea inmuiata in apa calduta.Verdeata tocata marunt,ouale,sare si piper dupa gust si se omogenizeaza tot.Cel mai bine cu mana.
Cu mana umeda se formeaza piftelutele de marimea dorita ,care se prajesc in ulei incins in tigaie.Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul in exces.
In timp ce se prajesc piftelutele se face sosul de legume.Toate legumele se curata,se spala si se taie in cuburi de marimea dorita.Se trag putin in ulei dupa care se adauga apa cat sa le cuprinda,bulionul si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana sunt toate fierte.Se paseaza toate si se pun din nou pe foc asezonand cu sare si piper.Se desface 1 lingura de faina in apa rece si se adauga peste sos ca sa se ingroase putin.Se adauga si piftelutele si se mai lasa 5 minute la foc mic.
Pofta buna!!!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii