Orezul se alege,se spala in 2-3 ape si se lasa in apa rece 15-20 minute,la umflat;
Se pune intr-o oala 100 ml ulei,se pune sofranul si orezul,se calesc 5 minute,dupa care se adauga apa,cantitatea de apa sa depaseasca 5 cm deasupra orezului si se lasa la foc mediu;
Orezul fiert,in functie de timpul de fierbere,se lasa la racit,dupa care se da prin masina de tocat,se pune deoparte;
Se toaca carnea,dupa care se pune,la foc mediu,cu apa cat sa o cuprinda,in care se adauga,sare,scortisoara si piper;
Dupa ce s-a evaporat apa,se adauga ceapa tocata marunt si se reduce focul,amestecand incontinuu,iar cand este gata se lasa la racit;
Piftelele se pot face amestecand cele doua compozitii,in care se adauga ouale,verdeata,se amesteca in continuare pana la inglobare,se fac piftele si se coc la cuptor,pe hartie de copt;
A doua varianta ,se pune o lingura de carne,in invelis de pasta de orez si se formeaza pifteaua normal,acoperind carnea cu stratul de orez,dupa care se pun la prajit,cca 5 minute pe fiecare parte,in ulei incins.
La cea de-a doua varianta,normal nu se pun ouale si verdeata.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii