Ingrediente
7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri apa, 1 plic bicarbonat de amoniu(stins in zeama de lamaie), esenta de vanilie, un praf de sare, faina cat cuprinde
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
12 voturi
Mod de preparare
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, apoi asezam bilutele cu ceva distanta intre ele.
La copt o sa creasca si nu vrem sa lipeasca una de alta.
Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde le scoatem mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale. Miezul scos il punem la crema
Crema:
o cana nuci macinate
o esenta de rom
un pachet margarina sau unt
miezul scos mai devreme
150g zahar
3-4 linguri cacao
Se face o pasta. Daca nu s-a legat se adauga putin lapte.
Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele.
Dupa ce s-au format, cu ajutorul unei pensule se traseaza pe fiecare mici dungi cu glazura si se dau prin zahar tos.
Glazura se face din colorant alimentar amestecat cu putin zahar farin si ceva zeama de lamaie.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010
foarte dragute !
licu pop , 14 aprilie 2010
Foarte intresant arata...felicitari pt reteta!!!
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010
Arata ca piersicutele din cofetarie...felicitari!