Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime.
Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei; se cresteaza pielea doar cat are grasime, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza cu partea pe care este grasimea intr-o tigaie rece care se pune pe un foc mediu cate 8 minute pe fiecare parte. Dupa ce se prajeste pieptul de rata pe ambele parti, se scoate din tigaie si il asezam intr-un vas termorezistent pe care il introducem in cuptorul incins la 180-200 grade C, in functie de preferinte; il lasam la cuptor 6-7 minute pentru in sange, 9-10 minute pentru mediu,12-14 minute pentru bine facut, apoi scoatem carnea din cuptor si o lasam cateva minute sa se patrunda bine.
Cat timp se gateste pieptul de rata in cuptor, pregatiti legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele mici, se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu putina sare; cand apa clocoteste, se scot in apa rece pentru a-si pastra culoarea.
Ardeiul gras, morcovul si telina se curata si se taie julien.
Intr-un vas se pune la topit untul, apoi se caleste ardeiul gras, apoi se adauga morcovul, telina, conopida si broccoli se condimenteaza cu sare, piper, oregano dupa gust si se lasa pe foc pana devin al-dente si se asaza pe farfurie linga pieptul de rata.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii