Piept de rata afumat

In acest an am zis sa prepar si alte bunatati pentru masa de Paste, asa ca am adunat piept de rata de la ratele mele gotice si cu cateva zile inainte de marea sarbatoare am pus afumatoarea in functiune.

Timp pregatire
380 minute
Complexitate
ridicata
Piept de rata afumat

Ingrediente

  • 6 bucati piept de rata gotica, adica piept de ratoi fiindca ratele sunt mai mici, rotoii fiind foarte mari.
  • 300 ml. vin
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita condimente pui
  • 2 linguri mari cu boia de ardei dulce
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 cepe

Mod de preparare

In acest an am zis sa prepar si alte bunatati pentru masa de Paste, asa ca am adunat piept de rata de la ratele mele gotice si cu cateva zile inainte de marea sarbatoare am pus afumatoarea in functiune.

Se curata ceapa si usturoiul, se tine in bucati se se pun intr-un vas, se adauga toate condimentele, sare, vin si se pun bucatile de piept de rata, se amesteca si se lasa la macerat cam trei zile. Din cand in cand se amesteca pieptii de rata in compozitie sa cuprinda macerarea toate bucatile. Cu 12 ore inainte de afumare, se scot din vas si se atarna in afumatoare la scurs. Este bine sa se faca aceasta operatiune seara si a doua zi sa se afume. Se afuma cu lemn tare de cires sau stejar, noi am afumat cu stejar, gustul si aroma este deosebita. Se lasa la afumat cam 6 ore sau pana cand gustati si vedeti ca sau patruns bine. Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un deliciu vanatoresc.

Carnea de rata gotica sau muta cum i se mai spune este o carne rosie de vanat. Ratele gotice sunt intre salbatec si domestic, ele isi aduna ouale si clocesc acolo unde depun oua, daca le schimbi locul nu vor mai cloci!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise