Piept de pui la tigaie. Reteta delicioasa, simpla si rapida

Descopera o reteta delicioasa, simpla si rapida pentru piept de pui la tigaie. Perfecta pentru o cina rapida si sanatoasa sau un pranz gustos, cu doar cateva ingrediente: piept de pui, sare si piper.

Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui la tigaie. Reteta delicioasa, simpla si rapida

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 3-4 linguri ulei de masline (sau ulei vegetal)
  • sare, dupa gust
  • piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare

Spala pieptul de pui si sterge-l bine cu prosoape de hartie.
Taie pieptul de pui in bucati de dimensiuni medii (aproximativ 2-3 cm).

Pune uleiul de masline intr-o tigaie mare si incalzeste-l la foc mediu-mare.

Adauga bucatile de pui in tigaie intr-un singur strat, pentru a permite o gatire uniforma. Nu aglomera tigaia.
Presara sare si piper peste bucatile de pui.
Gateste puiul timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana cand bucatile sunt aurii si bine gatite in interior. Amesteca ocazional pentru a nu se arde si pentru a se gati uniform.

Gusta si ajusteaza condimentele daca este necesar (mai adauga sare si piper dupa preferinte).

Sfat:
Pentru a te asigura ca puiul ramane suculent, nu-l gati prea mult timp. Poti testa gatirea bucatilor de pui taind una la mijloc – daca este alba si sucurile curg clare, este gata.

Serveste pieptul de pui fierbinte, alaturi de o garnitura simpla precum o salata simpla, orez cremos cu parmezan sau legume la abur. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise