autor:

Daniela_Gherca

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2016

Ingrediente
Pentru marinada:, 1 caserola de 500g de bucati piept de pui, 2 lingurite mustar, 4 linguri ulei, 4 linguri vin, sare, piper, boia dulce, oregano uscat, busuioc uscat, 2 catei de usturoi, Pentru Sote de ciuperci, 400g ciuperci champignon, 2 cepe verzi, 1 cescuta de vin alb, sare, piper, 3 catei usturoi, 3 linguri ulei, Optional:, 1/2 lingura de faina, 50 ml lapte, 2 linguri de smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Spalam bucatile de pui si le lasam sa se scurga de apa.

Intre timp ne ocupam de marinada: Intr-un bol punem uleiul, vinul, usturoiul pisat, sare, piper, boia dulce, oregano, busuiocul si mustarul, amestecam totul foarte bine, iar peste aceasta pasta punem bucatile de pui, amestecam putin cu mana, acoperim cu folie si dam bolul la frigider pentru 1 ora.

Incingem o tigaie grill si punem carnea marinata, o prajim la foc mic pe ambele parti, apoi o scoatem pe o farfurie!

Pentru ciuperci:

Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le taiem felii mai grosute si le punem in tigaia incinsa cu ulei. Prajim ciupercile pana scade toata apa, noi intre timp ne ocupam de ceapa pe care o curatam si o taiem marunt. Dupa ce a scazut apa de la ciuperci, adaugam si ceapa si o calim pana se inmoaie, peste adaugam o ceasca de vin alb si lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade tot vinul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper, adaugam si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute si stingem focul.

Optional puteti face un sos din jumatate de lingura de faina cu 50 ml lapte, se adauga peste ciuperci, dupa ce le-a scazut vinul, apoi se pun si cele 2 linguri de smantana, se mai tin 2 minute pe foc, si totul este gata! Eu am ales sa fac fara acest sos!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill cu ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • 1 caserola de 500g de bucati piept de pui
  • 2 lingurite mustar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru Sote de ciuperci
  • 400g ciuperci champignon
  • 2 cepe verzi
  • 1 cescuta de vin alb
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • Optional:
  • 1/2 lingura de faina
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri de smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Coaste de porc cu miere si ghimbir