Piept de pui in crusta crocanta. Reteta simpla, gustoasa si usor de preparat

Piept de pui in crusta crocanta: reteta simpla, gustoasa si usor de preparat. Descopera cum sa gatesti piept de pui suculent in interior, cu o crusta crocanta la exterior, perfect pentru o masa rapida si delicioasa. Afla ingredientele si pasii necesari pentru un rezultat garantat!

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Piept de pui in crusta crocanta. Reteta simpla, gustoasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui
  • 200 g făina
  • 2 oua
  • 200 g pesmet (sau panko pentru o crusta extra crocanta)
  • 50 g parmezan ras (optional)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita boia de ardei
  • Ulei pentru prajit (sau spray de gatit pentru varianta la cuptor)

Mod de preparare

Spala si usuca bine pieptul de pui. Taie-le in bucati cat de cat egale.

Intr-un bol, amesteca faina cu sarea, piperul, usturoiul pudra si boiaua de ardei.

Intr-un alt bol, bate ouale.

Intr-un al treilea bol, amesteca pesmetul cu parmezanul ras, daca folosesti.

Trece fiecare bucata de piept de pui prin faina, scuturand excesul.

Scufunda apoi pieptul de pui in ouale batute, asigurandu-te ca este acoperit uniform.

In final, acopera pieptul de pui cu amestecul de pesmet, presand usor pentru a adera bine.

De obicei se prajesc, dar, daca vrei o varianta mai sanatoasa, se pot gati si in cuptor.

Prajire: incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Prajeste bucatile de pui, pe rand, pe fiecare parte pana devin aurii si crocante. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Coacere: preincalzeste cuptorul la 200°C. Asaza bucatiel de piept de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt si stropeste-le cu spray de gatit. Coace-le timp de 20-25 de minute sau pană cand au capatat o crusta aurie si crocanta.

Serveste pieptul de pui in crusta crocanta alături de o salata proaspata, cartofi prajiti la cuptor sau legume la gratar. Poti adauga si un sos la alegere, cum ar fi maioneza, sos tzatziki, sos de iaurt cu usturoi sau sos de mustar.

Sugestii:

Pentru un plus de aroma, poti adauga diverse condimente în amestecul de pesmet, cum ar fi cimbru, oregano sau paprika afumata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise