Piept de pui file invelit in sunca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 4 fileuri de piept de pui
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • sare, ardei iute macinat
  • 8 felii subtiri de sunca cruda
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa 3 tije de telina
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei mici
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1/8 l vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita de patrunjel tocat

Mod de preparare

1- se spala carnea cu apa rece si se sterge, iar apoi se rumeneste in ulei fierbinte.Se scoate si se condimenteaza cu rozmarin, sare si paf de ardei iute.Fiecare felie de carne se impatureste in doua felii de sunca.

2- se curata usturoiul si ceapa si se toaca.Morcovii, telina si dovleceii se curata si se taie in fasii subtiri.Pasta de rosii se amesteca bine cu vinul alb.

3- se prajeste ceapa in ulei pana cand se moaie, apoi se adauga usturoiul si legumele si se calesc un timp scurt.Peste acestea se adauga amestecul de pasta de rosii cu vin, iar apoi se condimenteaza cu sare si ardei iute.

4- se aseaza fileurile pe patul de legume, se acopera tigaia si se lasa la foc mic timp de 15 minute.Dupa aceasta fileurile se aseaza pe o farfurie preincalzita si se mentin calde.Se condimenteaza legumele cu coaja de lamaie si patrunjel, se aranjeaza in jurul fileurilor si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise