Dupa ce ati spalat pieptul de pui il taiati in patru si il puneti la prajit intr-o cratita cu o lingura de ulei. Dupa ce s-a rumenit usor, il acoperiti cu apa calduta si-l lasati la fiert sub capac impreuna cu foaia de dafin si piperul.
In alta cratita puneti cealalta lingura de ulei, ceapa tocata marunt, ghebele taiate fideluta si usturoiul taiat in patru. Ghebele lasa apa. Lasati la inabusit maxim 5 minute. Turnati compozitia peste carne cand aceasta este aproape fiarta. Nu luati de pe foc cratita ci doar faceti flacara mica.
Intr-un castron, amestecati smantana cu o lingura de faina si zeama de carne rece, ca sa nu se opareasca faina. Turnati peste carne si ghebe, in cratita de pe foc mic si amestecati continuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei, pana se ingroasa si fierbe usor. Gustati si potriviti de sare si daca va place adaugati si o lingurita de delikat. Se serveste cu mamaliga si patrunjel verde.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii