Prepararea puiului:
Pieptul de pui de taie bucăţi lunguieţe;ardeiul se taie fâşii cam de 1 cm. Se încălzeşte tigaia,de preferinţă WOK,se pune uleiul şi apoi bucăţile de pui c care se sotează.Cînd sunt uşor rumenite se adaugă peste pui feliile de ardei şi se mai lasă cca.5 min.,amestecându-se mereu,până se rumenesc uşor şi ardeii. Se sărează şi se piperează.Se dă tigaia la o parte.
Nu folosiţi mult ulei!1 lingură este suficient,pentru că,atât carnea cât şi legumele lasă zeama proprie.
Orezul :
Încingeţi tigaia,adăugaţi uleiul(nu mult!)puneţi cuişoarele şi foaia de dafin să se prăjească 1 min.Adăugaţi apoi ceapa tocată mărunt.Amestecaţi,cca.1 min.apoi puneţi orezul şi daţi focul mai mare.Prăjiţi orezul amestecând cca.2 minute,presăraţi praful de curry şi adăugaţi o cană de apă(sau supă de pui)caldă.
Lăsaţi să fiarbă orezul cam 5 min.fără să amestecaţi.Adăugaţi apoi legumele congelate,amestecând puţin ca să se omogenizeze şi mai lăsaţi la foc mic încă 10 min.Gustaţi orezul dacă este fiert.Dacă este nevoie mai adăugaţi puţin lichid.
Scuturaţi tigaia şi nu amestecaţi orezul în timpul fierberii.
Punei pe farfurii orezul grămăjoare,cu o lingură de îngheţată,dacă aveţi,ornaţi cu frunze de pătrunjel rupte şi nu tocate(spălaţi pătrunjelul frunze cu apă fierbinte,va avea o aromă mai puternică),iar lângă puiul cu ardei.
Mâncarea este foarte gustoasă şi arată foarte bine.
Pregătiţi mai întâi orezul,pentru că puiul merge foarte repede.
Promit să-mi cumpăr un aparat foto şi desigur că atunci vă voi ispiti mai tare.
Bon apetit!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii