Piept de gasca afumat cu varza caramelizata,

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Piept de gasca afumat cu varza caramelizata,

Ingrediente

  • 1 piept gasca(200-300 gr)
  • 1 varza mica rosie
  • 2-3 linguri de zahar(brun de preferinta)
  • 50 ml de otet balsamic
  • 2 felii de portocale
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 floricica de anason
  • 150 ml de vin rosu, 1/2 ceasca de apa

Mod de preparare

Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga, ½ de ceasca de apa si se continua fierberea, se pune floricica de anason, otetul balsamic si vinul,continuandu-se fierberea pana scade.

Se toaca varza se adauga usturoiul taiat fasiute si se pune in cratita pentru a se carameliza, se lasa maxim 5(cinci) minute.

Separat se ia pieptul de gasca afumat, pe partea cu grasimea de face ca un gratar, taieturi paralele, dupa care se pune intr-o tigaie pe foc fara ulei, deoarece grasimea se va topii, se lasa 5 minute pe fiecare parte. Dupa care se va lua o forma metalica in care vom pune un pic din grasimea topita, 50 ml de vin si un catel de usturoi zdrobit si vom pune forma pe un trepied care se va introduce in cuptor, se va lasa 10-15 minute, se verifica inainte de a se scoate de la cuptor. Cand este facut se scoate iar farfuria se va decora ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise