Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan fara pielita si os
  • 150 g sunca de pui
  • 400 g ciuperci taiate
  • 1 caciulie usturoi
  • 400 g iaurt degresat
  • 2 lingurite mustar
  • 2 singuri sos soia
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 150 g cascaval felii
  • 1 kg cartofi albi
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 rosii mici
  • patrunjel verde
  • salvie
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot, sa nu se desprinda feliile de cartof.

Pentru fiecare cartof pregatim cate o foaie de folie de aluminiu pe care presaram sare grunjoasa( la cei de la regim nu punem sare si unt), asezam un cartof pe care il condimentam apoi asezam o feliuta de unt pe el.

Strangem folia bine pe fiecare cartof avand grija sa nu poata iesi aburii cand cartofii se coc.

Luam pieptul de curcan din marinada, il crestam si asezam cateva felii de usturoi in el.Punem pieptul intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Deasupra lui punem uleiul de masline si rondele de rosii.

Dam pieptul de curcan si cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se coaca , pentru aproximativ o ora.

Verificam apoi daca sunt toate coapte.

Intre timp , pregatim sosul de iaurt cu ciuperci.

Intr-un bol punem iaurtul, 1 lingurita mustar, 1-2 catei usturoi presat, patrunjel verde, piper macinat.Amestecam bine sa se omogenizeze , apoi adauham 1/2 din ciupercile taiate marunt.Amestecam si sosul este gata. Daca nu sunteti la regim puteti adauga si putina sare.

Pieptul il taiem felii de 1 cm grosime si il punem pe o farfurie termorezistenta unsa cu putin unt.Deasupra feliilor de piept punem ciuperci taiate marunt, apoi felii de sunca si felii de cascaval.

Dam farfuria 5-10 minute la cuptorul incalzit sau la microunde sa se topeasca cascavalul.

Cand cascavalul s-a topit , montam pe farfuria de servit, cate o felie de piept si cate un cartof , peste care punem sos de iaurt cu ciuperci , apoi ornam.

Veti vedea ca si ceva mai dietetic , poate fi gustos....

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise