Piept de curcan cu conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan.
  • 6 linguri ulei (din samburi de struguri).
  • sare, piper proaspat macinat.
  • 1 lamaie.
  • 3-4 catei de usturoi.
  • cateva frunze de busuioc.
  • 1conopida.
  • 2 ardei grasi.
  • 2-3 cepe.
  • 1 cutie rosii tocate in suc de rosii (Pomodorre).
  • 1 lingura ierburi din Provence (amestec aromat de diverse condimente) sau condimente pentru carnea de curcan.

Mod de preparare

Intr-o tigaie, se incalzesc 3 linguri de ulei (din samburi de struguri), se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-un vas rezistent la foc si se stropeste cu grasimea din tigaie. Se adauga lamaia taiata felii, usturoiul taiat tot felii si frunzele de busuioc. Se toarna 1/2 pahar de apa si se pune in cuptorul preincalzit, timp de 45 min. Intre timp, se stropeste des cu sosul din vas. Daca pieptul de curcan este mai gros, se lasa mai mult in cuptor. Pana se termina carnea, se pregatesc legumele. Toate se curata, se spala si se taie cubulete de 2 centimetri. In restul de ulei, care se incinge putin, se pune ceapa, se caleste putin, apoi se adauga ardeiul gras si usturoiul. Se calesc 5 minute, apoi se adauga jumatate din cantitatea de rosii din cutie si se calesc in continuare, inca 5 minute.  Separat conopida se spala se desface in buchetele si se fierbe. A doua parte din cutia de rosii, se toarna peste toate legumele inclusiv conopida, se sareaza si se pipereaza dupa dorinta, se adauga condimentele specifice carnii de curcan si se mai fierb cateva minute. Pieptul de curcan, cu garnitura de conopida si celelalte legume,le mai bagam la cuptor pentru 10 minute. Vom avea o garnitura delicioasa la pieptul de curcan. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise