Punem la fiert orezul calit prealabil in putin ulei si sare (pana isi schimba culoarea). Spalam, decojim piersicile si le maruntim. Taiem ardeii iuti de-alungul lor, eliminand semintele. Curatam usturoiul si taiem in bucati mari.
Intre timp topim mierea, caramelizam piersicile taiate cubulete si stingem cu vinul alb, respectiv sucul de portocala. Lasam la foc domol pana obtinem o crema mai consistenta. La final parfumam cu zeama de lamaie si putin gin (sau rachiu).
Portionam pieptul de curcan (in functie de numarul persoanelor), crestam usor pe ambele parti si condimentam cu sare, respectiv zahar vanilinat. Prajim scurt (3-4 minute) in uleiul incins, alaturi de ardeiul iute si usturoi. Scoatem feliile de curcan din uleiul picant, le asezam intr-o tava si introducem in cuptor (la foc mic) pentru circa 10 minute. Din cand in cand mai turnam putin ulei peste friptura, pentru ca pieptul sa nu se usuce.
Indepartam ardeiul iute si usturoiul calit, mai adaugam putin ulei si prajim arahidele pana devin aurii. Condimentam cu praful de curry iute si turnam mierea, lasand sa se caramelizeze.
Amestecam orezul fiert cu sosul de piersici, pastrand cateva lingurite pentru decorare.
Servim friptura garnisita cu arahidele caramelizate, orezul exotic si sosul parfumat.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii