Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Ingrediente

  • 700 g carne de curcan
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 250 ml supa de carne
  • 1 lingura capere
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • smantana( optional)
  • - pentru piureul de mazare:
  • 300 g mazare
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul.

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam si pielea de pe ea( optional), apoi o dam prin acest amestec.

Untul( 50 g) il topim intr-o tigaie nonaderenta, apoi bucatile de carne pe tragem la tigaie, pe ambele parti.

Dupa ca sunt prinse putin, le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.

In untul ramas punem ceapa si gogosarul tocare marunt.Dupa ce devin sticloase , adaugam usturoiul presat, caperele, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.Adaugam untul si apoi zeama de carne.

Asezonam daca mai este cazul si adaugam in sos toata carnea de curcan, o lasam sa fiarba 30 de minute , iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai presaram patrunjel verde tocat.

Cine doreste poate adauga smantana.

Piureul de mazare : punem mazarea la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba 20 de minute.

Cand e gata , raspurnam apa de pe ea , o punem in blender impreuna cu untul, nucsoara , sare si piper. Mixam 1-2 minute si piureul este gata.

Servim alaturi de piureul de mazare si orez. Merge bine salata de ardei kapia copti.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/piccata-de-curcan-cu-piure-de-mazare-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise