Pesto de patrunjel,o rețetă simplă și sănătoasă, perfectă pentru a aduce un strop de prospețime în preparatele tale culinare. Savurează gustul bogat al pătrunjelului într-o pastă delicioasă, ideală pentru paste, sandvișuri, fripturi sau aperitive. Gătește sănătos și gustos cu rețeta noastră de pesto de pătrunjel!
Prepară frunzele de pătrunjel: spală și usucă bine frunzele de pătrunjel. Îndepărtează cotoarele mai groase, folosind doar frunzele cu codite subtiri pentru pesto.
Prăjește nucile, semintele de pin sau migdalele ușor într-o tigaie încinsă, amestecându-le până devin ușor aurii și emană un miros plăcut. Lasă-le să se răcească înainte de a le folosi în rețetă.
Combină ingredientele: intr-un blender sau într-un robot de bucătărie, adaugă frunzele de pătrunjel, nucile sau migdalele prăjite, parmezanul ras, usturoiul , sarea, piperul, putin ulei de masline și sucul de lămâie.
Adaugă uleiul de măsline: cu blenderul pornit, toarnă uleiul de măsline în fir subțire peste amestecul de pătrunjel și continuă să mixezi până obții o pastă omogenă. Dacă este nevoie, poți adăuga mai mult ulei pentru a obține consistența dorită.
Ajustează gustul: gustă pestoul și mai adaugă sare și piper după gust daca mai este nevoie. Dacă dorești, poți adăuga mai mult suc de lămâie sau usturoi în funcție de preferințele tale.
Servire: folosește pestoul de pătrunjel imediat sau păstrează-l într-un borcan, acoperit cu o pelicula de ulei de masline deasupra, în frigider timp de până la o săptămână. Poți folosi pestoul de pătrunjel ca topping pentru paste, în sandvișuri, fripturi, aperitive sau ca dip pentru legume proaspete.
Poti pastra si la congelator in borcane mici sau caserole de plastic acest minunat pesto de patrunjel. Rezista foarte bine cateva luni.
Il poti folosi la reteta de paste cu ciuperci si pesto de patrunjel sau supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel .
Sau, in alta reteta gustoasa, cum ar fi aceasta supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel.
Bucură-te de gustul proaspăt și aromat al acestui pesto de pătrunjel! Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii