Peste sarat si uscat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Peste sarat si uscat

Ingrediente

  • caras proaspat
  • Varianta 1
  • Pentru saramura aveti nevoie de apa si sare grunjoasa
  • Varianta 2
  • Aveti nevoie doar de sare grunjoasa

Mod de preparare

Varianta 1

In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe pana se topeste sarea.

In saramura racita foarte bine se pun pestii unul cate unul(vor fi acoperiti complet de saramura).

Dupa 2-3 zile se vor scoate din saramura si se vor usca la vant in curte sau chiar pe balcon.

Varianta 2

Pestele intreg sau despicat ,eviscerat si cu solzi se sareaza din abundenta pe toate partile cu sare grunjoasa.Pestele astfel pregatit se va tine 2-3 zile in sare si in zeama formata,dupa care se va usca la vant in curte sau pe balcon.

In lunile noiembrie si decembrie se prepara cel mai delicios peste sarat si uscat.

Saptamana trecuta am facut pomenirea bunicii materne de 10 ani in judetul Calarasi. Cand am ajuns ,unchiul meu tocmai ce revenise cu cateva kilograme de caras de la o partida de pescuit...cam saracuta ce-i drept,dar suficient cat sa ne dea de lucru.

Am curatat pestele, l-am spalat si am decis impreuna sa folosim pentru prepararea caraseilor prima varianta .

Daca folositi peste mai mare crap,stiuca,fitofag , pestele se despica pastrand solzii ,se eviscereaza si se pregateste in functie de varianta pe care o alegeti.

Se pastreaza foarte bine in pod,in beci,la frigider sau pe balcon la rece.

Exemplu de preparate cu peste sarat :

http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-peste/rasol-de-peste-uscat-sarat-cu-legume-si-mujdei-de-usturoi.html

http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-peste/pilaf-cu-peste-uscat-sarat.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise