Peste rasol

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 2
  • 500kg cartofi
  • 100g unt
  • 50 ml otet
  • sare
  • foi de dafin
  • piper
  • 1 legatura verdeata.

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine; se spala (pestele mare se portioneaza). Morcovii si ceapa se curata, se taie felii, se pun la fiert impreuna cu foile de dafin, piperul boabe si sarea. Se lasa sa fiarba cca 20 minute. Se adauga pestele si se mai continua fierberea inca 10 minute pana este bine patruns. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata , se scurg si se stropesc cu untul topit. La servire se pune in farfurie putina zeama in care a fiert pestele si legumele cu verdeata presarata deasupra, iar alaturi portia de peste sau pestele intreg (daca este mai mic).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise