Rapid, Simplu, Creativ - \"Peste pachetel\"
O reteta cu peste, usor de pregatit, o masa light ce poate fi inclusa in dieta dvs. sau pur si simplu servita cand nu stim ce sa gatim in zilele de vara. Imi place pentru ca e o reteta ce nu trebuie memorata, poate suferi modificari dupa bunul plac, in functie de creativitatea fiecaruia.
Ce folosim pentru 4 portii: doi pesti de marime medie sau patru mai mici (macrou, cod sau dupa plac, orice alt peste din aceasi clasa), ulei de masline, o lamaie, condimente: sare, piper alb, (paprika, alte mirodenii - optional), ierburi aromate - in functie de ce avem in gradina sau ce gasim in piata. Imi place sa le culeg proaspete sau atunci cand le cumpar sa simt parfumul acestor aromate plante - busuioc, menta, tarhon, marar, leustean, codite de usturoi verde, etc.
Recunosc ca in momentul in care le simt textura si simt parfumul lor, ma \"loveste\" inspiratia - si de aici tentatia de a experimenta in bucatarie.
Cum pregatim? Simplu - pestele fara cap si inotatoare, curatat si spalat se condimenteaza dupa gust. Se aseaza pe grill-ul incins pret de 5 minute pe fiecare parte, suficient cat sa isi ia putin gust de grill si sa-si \"tatueze\" dungile specifice. E fun ca poti face asta inconjurat de prieteni sau famile, ii poti implica si pe ei, stii bine cat regreti in timpul saptamanii cu nu petreci suficient timp cu cei dragi.
Daca nu te tenteaza fumul sau nu dispui de grill, treci la urmatoarea etapa, in defintiv e reteta ta si o poti personaliza dupa plac, nu-i asa?
Se aseaza pestele pe o folie de aluminiu si se introduce burta fiecaruia cate un manunchi din ierburile aromate care ne plac - nu-ti fie teama sa experimentezi. Pont: merge mai bine daca rasuciti de cateva ori manunchiul de plante aromate.
Adaugati feliute de lamaie. Stropiti-l discret cu putin ulei de masline. Impachetati pestele in folia de aluminiu cu grija sa nu perforati folia si apoi asezati pachetelele pe grill, sau dupa caz intoduceti-le in cuptorul incins in prealabil.
Dupa aproximativ 15-20 min. desfaceti cu grija folia *(atentie sporita la aburii fierbinti), indepartati plantele aromate si serviti pe folie, ornat cu feliute de lamaie.
Pont: puteti adauga un dressing din: 1 lingura de miere de albine, zeama de la o lamaie mare si putin chili. Sau puteti zdrobi fin cativa catei de usturoi si amestecati cu o lingura de maioneza light si putina zeama de lamaie.
La acest meniu ce poate multumi lejer atat cei ce urmeaza o dieta cat si cei mai pretentiosi gurmanzi, recomand un vin servit la 10-12° C - alb, demisec cu aciditate moderata, complexa si armonioasa din categoria Feteasca Alba cu un buchet si o aroma distincta ce aminteste de parfumul fructelor uscate, al pajistilor si livezilor insorite, sau un Riesling Italian - un vin sec, cu vana, barbatesc, plin de voiciune si cu aciditate mai ridicata, cu buchet si aroma de fan proaspat cosit.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii